kuva: Jämsän kaupunki

Jämsän kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee 19 hakijaa. Hakuaika päättyi perjantaina.

Virkaa tavoittelevien joukossa oli kolme hakijaa, jotka eivät ole halunneet nimeään julkisuuteen. Näiden tiedot Jämsä piti salassa, vaikka julkisuuslain mukaan tiedot on annettava niitä pyytäville. Vasta kaupungille osoitettu kirjallinen asiakirjapyyntö toi nimet esiin.

Keskisuomalainen kertoi Jämsän kaupungin menettelystä perjantaina, ja samanlaisen vastauksen sai myös Kuntalehti tietopyyntöönsä maanantaina. Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Lahtinen, kesk., ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Poti, sd., sanoivat sähköpostiviestissään olevansa tietoisia lakipykälistä ja KHO:n ratkaisusta, jossa asiaa on linjattu.

– Tästäkin huolimatta me johtavat luottamushenkilöt päätimme kunnioittaa hakijoiden pyyntöä. Tarkoituksemme on saada mahdollisimman hyviä hakijoita Jämsän kaupunginjohtajaksi ja tämä on kuntamme parhaaksi, kirjoittivat Lahtinen ja Poti.

Tiistaina Jämsän kaupunki tiedotti, että hallintojohtaja Auli Korhonen on valmistellut kaupungin vastauksen asiakirjapyyntöön, jonka kaupunginjohtajaksi hakeneista oli jättänyt Keskisuomalaisen toimittaja. Kaupungin tiedotteessa viitataan viranomaisen toiminnan julkisuudesta annettuun lakiin, ja sen jälkeen kerrotaan kolmesta aiemmin pimitetystä hakijasta.

Jämsän kaupungin mukaan yksi henkilö, joka ei halunnut nimeään julkisuuteen, on perunut hakemuksensa. Kaksi muuta ovat diplomi-insinööri Kari Stenlund, Nokian maankäyttöjohtaja joka aiemmin toimi Jämsän kaupunkisuunnittelupäällikkönä sekä kauppatieteiden maisteri ja kasvatustieteiden maisteri, Keski-Suomen liiton hallintopäällikkö Sari Karhu.

Aiemmin julkaistussa 16 nimen hakijalistassa on kolme virassa olevaa kuntajohtajaa: hallintotieteiden maisteri, Keiteleen kunnanjohtaja Hanna Helaste, yhteiskuntatieteiden maisteri, Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius ja filosofian maisteri, Kannonkosken kunnanjohtaja Markku Vehkaoja. Myös Jämsän va. kaupunginjohtaja, valtiotieteiden maisteri Anna-Liisa Juurinen hakee virkaa.

Muut hakijat ovat maatalous- ja metsätieteiden tohtori Jalo Aminoff Helsingistä, tekniikan tohtori Tuomo Heinonen Jämsästä, kauppatieteiden maisteri Kimmo Hietala Vantaalta, filosofian maisteri Petri Huida Lappeenrannasta, hallintotieteiden maisteri Matti Kannus Kangasalta, kauppatieteiden maisteri Timo Kiviaho Helsingistä, venäjän kielen opettaja Rudolf Koivisto Jämsästä, Miro Nieminen Jämsästä, filosofian tohtori Jukka Selin Lahdesta, insinööri YAMK Jaakko Törmälehto Jyväskylästä, filosofian maisteri Samuli Virtanen Helsingistä ja yhteiskuntatieteiden maisteri Vexi Virtanen Hankasalmelta.

Jämsän kaupunginhallitus päättää haastatteluun kutsuttavista hakijoista 15. heinäkuuta. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan syyskuun lopulla.

Juttua muokattu 2.7. klo 20.00: Lisätty tiedot kolmesta hakijasta, joiden nimiä Jämsän kaupunki ei aluksi kertonut.