kuva: Akaan kaupunki
Antti Peltola on Akaan uusi kaupunginjohtaja.

Akaan valtuusto valitsi keskiviikkona Antti Peltolan uudeksi kaupunginjohtajaksi. Peltola sai valtuuston suljetussa lippuäänestyksessä 32 ääntä, Pasi Mäkinen 2 ääntä ja Riku Siren yhden äänen.

Peltola on 41-vuotias hallintotieteiden maisteri. Hän työskentelee tällä hetkellä Järvenpään hallinto- ja talousjohtajana. Hän aloittaa tehtävässään näillä näkymin huhtikuussa 2019.

Peltola kertoo hakeutumiselleen Akaan kaupunginjohtajaksi kaksi syytä: uusien ammatillisten haasteiden hakeminen ja Akaan hyvät mahdollisuudet kehittyä.

– Olen toiminut yli 14 vuotta kunta-alan johtotehtävissä ja keväällä tulisi 10 vuotta täyteen Järvenpään kaupungin palveluksessa. Kaipaan uusia haasteita.

Akaan ehdoton vahvuus Peltolan mukaan on loistava sijainti pääradan varrella isojen valtaväylien risteyskohdassa. Etäisyydet ja matka-ajat Tampereelle, Turkuun ja pääkaupunkiseudulle ovat lyhyet.

– Akaalla on sopivan kokoiset taajamat ja monipuolinen luonto vesistöineen. Kunnan rakenne tarjoaa mahdollisuudet myös monipuoliseen ja tiiviiseen asuntorakentamiseen.

– Edellytykset kaupungin elinvoiman vahvistamiseen ja kehittämiseen ovat hyvät: Akaassa on pitkät teollisuuden perinteet ja muun muassa Akaa-point-yritysalue tarjoaa hyvät puitteet isommallakin yritystoiminnalle, jossa logistiikkaan liittyvät kysymykset ovat ratkaisevia, Peltola kertoo.

Akaan tulevaisuudennäkymiä Peltola pitää siten valoisina.

– Sen tarjoamat mahdollisuudet pitää saada vahvasti esille myös alueellisella ja valtakunnallisella tasolla, Peltola sanoo.

Akaa valitsi kaupunginjohtajan viiden vuoden määräajaksi. Varalle valtuusto valitsi Riku Sirenin. Virkaa tavoitteli kymmenen hakijaa, joista neljä haastateltiin.

Akaan kaupunginjohtajana vuodesta 2008 toiminut Aki Viitasaari irtisanottiin toukokuussa 2017. Irtisanominen on parhaillaan korkeimman hallinto-oikeuden punnittavana. Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi Viitasaaren valituksen lokakuussa 2018.

 

EDIT: Lisätty Antti Peltolan kommentit 24.1. klo 8.10.