Aki Viitasaari on työskennellyt Parkanossa viime syyskuusta lähtien. (Kuva: Hanna Tuuri)

Hallintotieteiden maisteri Aki Viitasaari on Parkanon uusi kaupunginjohtaja. Parkanon valtuusto valitsi Viitasaaren virkaan yksimielisesti maanantaina.

Viitasaari on hoitanut Parkanon kaupunginjohtajan tehtäviä syyskuusta lähtien. Hän toimi aluksi Kuntaliitossa työskennelleen Jari Heiniluoman viransijaisena. Heiniluoma kuoli joulukuussa nopeasti edenneeseen sairauteen, ja sen jälkeen Viitasaari on toiminut virkaa tekevänä kaupunginjohtajana.

Viitasaari oli Akaan kaupunginjohtaja 2007–2017. Akaan valtuusto irtisanoi hänet toukokuussa 2017 luottamuspulan takia. Syksystä 2019 hän työskenteli sittemmin FCG:n omistukseen siirtyneen Perlaconin palveluksessa konsulttina ja kouluttajana.

– Harkitsin perusteellisesti kaupunginjohtajan viran tavoittelemista, sillä myös FCG:n työt olivat kiinnostavia. Moni minulta Parkanossa asiaa kysyi, ja lopulta päätin antaa suostumukseni.

MainosViitasaari näkee Parkanon tulevaisuuden varsin valoisana.

– Parkanon elinkeinoelämä on todella vireää. Yritykset ovat vahvoja, ja työpaikkaomavaraisuus on 110 prosenttia. Ykköstavoitteena on vahvistaa elinkeinoelämää edelleen.

Parkanon kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 10 hakijaa ja 2 suostumuksensa jättänyttä. Heistä 5 sai kutsun haastatteluun.

Juttua muutettu 20.3. klo 20.20: Lisätty Viitasaaren kommentit.