kuva: Päivi Ryhtä / Tammelan kunta
Anitta Hietaniemi siirtyy Nousiaisten kunnanjohtajaksi.

Nousiaisten valtuusto valitsi keskiviikkona Anitta Hietaniemen uudeksi kunnanjohtajaksi. Hietaniemi on hallintotieteiden maisteri ja Tammelan hallintojohtaja.

Hietaniemi sai valtuustossa 15 ääntä, Susanna Sarvanto-Hohtari 9 ääntä ja Teemu Heinonen 2 ääntä. Heinonen valittiin yksimielisesti Hietaniemen kieltäytymisen varalle. Kunnanjohtajan palkaksi valtuusto vahvisti 6500 euroa.

– Nousiainen on kiinnostava kunta sijaintinsa vuoksi: se on Turun kupeessa, uuden moottoritien varrella ja Lounais-Suomessa, jossa talouden pöhinä on nyt voimakasta, Hietaniemi sanoo.

– Lisäksi kunnassa on menossa investointihankkeita, joilla on oikein toteutettuna merkittäviä myönteisiä vaikutuksia kuntalaisten elämään ja kunnan vetovoimaisuuteen.

MainosHietaniemi on toiminut aiemmin Hausjärven kunnan hallinto- ja talousjohtajan viransijaisena, Rauman seurakunnan hallintojohtajana ja pitkään, 22 vuotta, Punkalaitumen kunnan maaseutusihteerinä.

Virkaa tavoitteli seitsemän hakijaa. Nousiainen joutui etsimään uutta kunnanjohtajaa, kun marraskuussa 2017 tehtävässä aloittanut Jaana Karrimaa jätti eroilmoituksensa syyskuussa. Karrimaan lähtö liittyy viime talvisen vesikriisin jälkipuintiin.

Kunnanjohtajan tehtäviä hoitaa uuden kunnanjohtajan aloittamiseen saakka kunnanhallituksen puheenjohtaja Olli Sillanpää, kesk.

Mainos 

 

Nousiaisissa harkittiin tosissaan vuokrajohtajaa