Anna-Mari Ahonen on toiminut Kanta-Hämeen maakuntajohtajana syksystä 2016. (Kuva: Seppo Haavisto)

Kanta-Hämeen maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen siirtyy Pirkanmaan maakuntajohtajaksi. Pirkanmaan liiton valtuusto valitsi Ahosen yksimielisesti maanantaina.

Ahonen on toiminut Kanta-Hämeen maakuntajohtajana syksystä 2016. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Suomen kasvukäytävän projektijohtajana, Janakkalan kunnanjohtajana, Janakkalan teknisenä johtajana ja Hämeen liiton maakunta-arkkitehtinä.

Ahonen kertoo, että, että Pirkanmaalle kannusti hakemaan alueen kova kehittämistahto ja -voima.

– Pidän mentaliteetista, jossa yhdistyvät ennakkoluuloton edelläkävijyys ja toisaalta välitön ja mutkaton yhteistyö. Tampereen kielellä ilmaistuna Pirkanmaalla on tekemisen meininkiä!

Mainos– On kunnia-asia olla osa Pirkanmaan kasvun ja kehittämisen tarinaa. Haluan kuitenkin perehtyä rauhassa maakuntaan ja sen kaikkiin osiin ennen kuin otan tarkemmin kantaa maakunnan näkymiin. Tampereen seudun vauhti on aivan huikea, mutta tiedän jo nyt, että Pirkanmaan hitaammin kasvavissa osissakin on potentiaalia.

Maakuntajohtajan virkaan saapui 10 hakemusta. Haastatteluun kutsuttiin neljä hakijaa.

Pirkanmaan liiton nykyinen maakuntajohtaja Esa Halme on irtisanoutunut siten, että hänen viimeinen työpäivänsä on ensi vuoden huhtikuun lopussa. Eläkkeelle jäävä Halme on johtanut Pirkanmaan liittoa vuodesta 2010.

MainosEDIT: Lisätty Ahosen kommentit 29.11. klo 15.40.