Anu Vehviläinen on Joensuun kaupunginvaltuutettu ja keskustan entinen kansanedustaja. Hän toimi kuntaministerinä Juha Sipilän hallituksessa 2015–2019.. (Kuva: Jouni Harala)

Anu Vehviläinen vetää pois hakemuksensa Joensuun kaupunginjohtajan virkaan.

Vehviläinen oli valittu haastattelujen ja soveltuvuusarviointien jälkeen kolme kärkiehdokkaan joukkoon, joista oli määrä valita uusi kaupunginjohtaja. Kärkikolmikkoon kuuluivat Vehviläisen lisäksi Ramses Malaty ja Jere Penttilä

-En ole mukana enää valittaessa Joensuun kaupunginjohtajaa. Olen tällä viikolla saanut selvän käsityksen, että minulla ei ole mahdollisuutta tulla valituksi tehtävään. Ajattelen, että on parempi vetäytyä tässä vaiheessa kuin olla nimenä mukana loppuun saakka. Minulla ei ole asiaan tämän enempää kommentoitavaa, Vehviläinen sanoo Joensuun kaupungin tiedotteessa.

Kaupunginvaltuuston on määrä valita uusi kaupunginjohtaja 29. toukokuuta. Jäljellä jääneestä kärkikaksikosta Ramses Malaty on kehitysyhteistyön hallinto- ja oikeusyksikön päällikkö ulkoministeriössä ja Jere Penttilä Keskon Itä-Suomen aluejohtaja.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)