kuva: Tampereen kaupunki / Veli-Matti Lahdenniemi
Anna-Kaisa Heinämäki on Tampereen uusi kilpailukykyjohtaja.

Hallintotieteiden maisteri ja yhteiskuntatieteiden maisteri Anna-Kaisa Heinämäki, 41, on valittu Tampereen kaupungin kilpailukykyjohtajan tehtävään.

Heinämäki on apulaispormestarina Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen. Heinämäki sai vuoden 2017 kuntavaaleissa 2963 ääntä ja oli vihreiden listan kärjessä. Hän jättää eronpyyntönsä valtuustossa 16. syyskuuta ja aloittaa uudessa tehtävässään heti tämän jälkeen.

Heinämäki on työskennellyt apulaispormestarina 2015–2017 sivistys- ja elämänlaatupalveluiden alueella ja Tampereen elinvoiman palvelualueella 2017 alkaen. Tätä ennen Heinämäki työskennellyt poliisitarkastajana sisäministeriön poliisiosastolla ja Poliisihallituksessa sekä sitä ennen poliisin eri tehtävissä.

Kilpailukykyjohtajan tehtävään oli 34 hakijaa. Kilpailukykyjohtajan tehtävänä on johtaa Tampereen vetovoimaa parantamiseen liittyvää toimintaa ja edunvalvontaa. Hän myös muun muassa korkeakouluyhteistyön kehittämisestä osana kaupungin edunvalvontaa sekä kaupungin strategisten elinvoimaan liittyvien tavoitteiden ja koulutuspolitiikan suuntaviivojen toteuttamisestä.

Mainos