kuva: Raision kaupunki
Ari Korhonen johti Raision kaupunkia vuodesta 2011.

Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen on irtisanoutunut. Raision kaupungin tiedotteen mukaan kaupunginhallitus ja kaupunginjohtaja Korhonen sopivat yhteisesti irtisanoutumisesta maanantaina 18. toukokuuta. Korhonen irtisanoutui tiistaina, ja hänen viranhoitovelvoitteensa päättyi heti.

Asia on ollut vireillä jo alkuvuodesta alkaen.

– Osapuolet korostavat, että irtisanoutuminen ja sitä koskeva sopimus on tehty yhteistyössä, ja asiassa on molempien osapuolten yhteinen tahtotila, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Raision kaupunginhallituksen puheenjohtaja Elisa Vuorinen, kok. kertoo Rannikkoseutu-lehdessä, että Raision puoluekenttä on ollut yksimielinen irtisanoutumisasiassa. Rannikkoseutu on aiemmin keväällä uutisoinut Raision kaupungin ylimmän johdon heikosta työilmapiiristä.

Korhonen toimi Raision kaupunginjohtajana vuodesta 2011. Ennen Raision-vuosiaan hän työskenteli muun muassa SDP:n puoluesihteerinä. Tämän vuoden helmikuussa Korhonen oli valikoitunut kahden kärkiehdokkaan joukkoon, kun Rauma valitsi uutta kaupunginjohtajaa. Hän kuitenkin hävisi valtuuston virkavaalissa Johanna Luukkoselle lukemin 24–19.

– Katson, että kaupungin eteenpäinviemiseksi ja kehittämiseksi nyt on hyvä aika vaihtaa luotsia. Melkein kymmenen vuotta Raision kaupunginjohtajana on ollut pitkä, mutta myös antoisa aika, Korhonen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.