kuva: Rauman kaupunki
Rauman valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan helmikuussa.

Rauman kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta on valinnut soveltuvuustestien jälkeen kaksi kärkiehdokasta, jotka menevät kaupunginhallituksen haastatteluun. Jatkoon etenevät filosofian maisteri, Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja hallintotieteiden maisteri, Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen.

Ari Korhonen on työskennellyt Raision kaupunginjohtajana syksystä 2010. Aiemmin hän on toiminut muun muassa SDP:n puoluesihteerinä, vuosina 2008–2010. Johanna Luukkonen on johtanut Laitilan kaupunkia elokuusta 2017. Sitä ennen hän toimi Kangasniemen kunnanjohtajana.

Korhonen ja Luukkonen haastatellaan 3. helmikuuta kaupunginhallituksen kokouksen yhteydessä, ja haastattelujen jälkeen kaupunginhallitus esittää kaupunginjohtajaehdokkaansa valtuustolle. Valtuusto valitsee kaupunginjohtajan helmikuun kokouksessaan.

Rauman kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli kymmenen hakijaa, joista toimikunta haastatteli kahdeksan. Viisi hakijaa lähetettiin soveltuvuustesteihin. Rauman nykyinen kaupunginjohtaja Kari Koski jää eläkkeelle kesäkuun lopussa 2020.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.