Satakuntaliiton maakuntahallitus valitsi maakuntajohtajan virkaa hakeneista henkilöarviointiin viisi hakijaa.

Testattavat ovat yhteiskuntatieteiden maisteri, Rauman kaupungin suunnittelujohtaja Asko Aro-Heinilä,  insinööri (ylempi AMK), Ulvilan kaupunginjohtaja Jukka Moilanen, filosofian maisteri, keskustan eduskuntaryhmän pääsihteeri Markus Ojakoski, yhteiskuntatieteiden maisteri, valtiovarainministeriön neuvotteleva virkamies Katja Palonen ja valtiotieteiden maisteri, sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Kirsi Varhila.

Päätös syntyi äänin 7-6.

Satakuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Reijo Kallio, sd., esitti kehittämistyöryhmän esityksen mukaisesti, että henkilöarviointiin lähetetään neljä hakijaa: Asko Aro-Heinilä, Markus Ojakoski, Katja Palonen ja Kirsi Varhila. Antti Simula, kesk., kannatti Kallion esitystä.

MainosSimo Riuttamäki, ps., esitti myös Jukka Moilasen testaamista, ja Riina Lehmussalmi, ps., kannatti Riuttamäen esitystä. Lisäksi Jari Myllykoski, vas., esitti, että henkilöarviointiin lähetettäisiin kolme hakijaa. Tätä kukaan ei kannattanut.

Maakuntavaltuuston poliittisille ryhmille järjestetään tilaisuus haastatella maakuntajohtajan virkaa hakeneita 8.12.2016.