Arto Lindberg. (kuva: Tuusulan kunta)

Tuusulan kunnanvaltuusto valitsi kokouksessaan torstaina kunnalle ensimmäisen pormestarin. Pormestariksi valittiin Arto Lindberg, sd.

Lindberg, 52, on koulutukseltaan rakennusinsinööri ja työskentelee kiinteistöpäällikkönä. Hän on aiemmin toiminut SDP:n kunnanvaltuutettuna Tuusulassa vuodesta 1992 pormestarivalintaansa saakka.

Pormestari on päätoiminen luottamushenkilö, joka toimii kunnanhallituksen puheenjohtajana ja vastaa kunnan poliittisesta johtamisesta yhdessä kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja kunnanhallituksen varapuheenjohtajien kanssa.

Kesäkuussa Tuusulaan valitaan kansliapäällikkö, joka johtaa kunnan operatiivista toimintaa. Henkilöstöjohtaja Harri Lipasti hoitaa oman virkansa ohella kansliapäällikön tehtäviä siihen saakka, kunnes valtuusto päättää jonkun johtavan viranhaltijan siirtämisestä kansliapäälliköksi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Valtuusto valitsi kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi Ruut Sjöblomin, kok., ja kunnanhallituksen varapuheenjohtajiksi Jussi Salosen Tuusulan Puolesta -ryhmästä ja Mika Mäki-Kuhnan, kok. Kunnanhallituksen varapuheenjohtajat toimivat kunnan keskeisten lautakuntien puheenjohtajina. Salonen johtaa kasvatus- ja sivistyslautakuntaa ja Mäki-Kuhna kuntakehityslautakuntaa.

Pormestarimalliin siirtyminen on osa laajempaa poliittisen johtamisjärjestelmän uudistusta. Myös Tuusulan lautakuntarakenne muuttuu. Lisäksi Tuusulassa käynnistyvät kesäkuun alusta alueelliset kehittämisverkostot, joilla parannetaan asukkaiden osallistumismahdollisuuksia.