Turku valitsee syksyn aikana seuraajan Aleksi Randellille. (kuva: Turun kaupunki)

Turun kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee 15 hakijaa. Hakijoiden joukossa ovat muiden muassa kokoomusvaikuttajat Minna Arve, Kari Häkämies ja Ville Itälä.

Minna Arve on Turun kaupunginvaltuutettu ja Turun kauppakamarin toimitusjohtaja. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja kokoomuksen puoluesihteerinä.

Häkämies on Varsinais-Suomen liiton maakuntajohtaja. Hän on työskennellyt myös
Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajana, Kuopion kaupunginjohtajana sekä Pyhtään ja Hämeenkyrön kunnanjohtajana. Poliitikkourallaan hän toimi muun muassa kansanedustajana sekä oikeus- ja sisäministerinä.

Ville Itälä on Euroopan tilintarkastustuomiostuimen jäsen. Hän on toiminut muun muassa kansanedustajana, sisäministerinä, kokoomuksen puheenjohtajana ja europarlamentaarikkona.

Turun kaupungin omasta johtajistosta hakemuksensa ovat jättäneet apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen ja konsernihallinnon johtaja Pekka Sundman.

Muut hakijat ovat Sofia Ajo Turusta, kunnaneläinlääkäri Zibelina Armassalo Pielavedeltä, sosiaalityöntekijä Timo Helander Helsingistä, Joachim Hesthammer Turusta, projektikoordinaattori Viljami Hätönen Helsingistä, Timo Kiviaho Salosta, johtaja Jari Kuivanen Turusta, linja-auton kuljettaja Ako Palani Turusta, kirvesmies Lauri Soiluva Turusta ja perhehoitaja Susanna Vauhkonen Salosta.

Virka täytetään neljän vuoden määräajaksi. Turun nykyinen kaupunginjohtaja Aleksi Randell siirtyy marraskuussa Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi.