Asikkalan kunnanjohtaja Juri Nieminen jättää tehtävänsä. Hän irtisanoutuu virastaan 6. kesäkuuta ja hänen viimeinen viranhoitopäivänsä on 6. elokuuta.

Niemisen ja kunnanhallituksen puheenjohtajan Tarja Tornion nimissä lähetetyn tiedotteen mukaan Asikkalan kunnanhallitus, valtuusto ja kunnanjohtaja ovat sopineet kunnanjohtajan virkasuhteen päättymisestä yhteisymmärryksessä.

Nieminen on toiminut Asikkalan kunnanjohtajana kymmenen vuoden ajan. Tiedotteen mukaan tänä aikana Asikkala on tehnyt kahdeksana vuotena kymmenestä ylijäämäisen tilinpäätöksen.

– Kunnan oman palvelutuotannon tuottavuus on parantunut merkittävästi ja asiakastyytyväisyys on pysynyt hyvällä tasolla. Henkilöstön työtyytyväisyyskyselyssä saavutettiin paras tulos vuonna 2015. Asikkalan kunta on tarjonnut vakituiselle henkilökunnalleen työsuhdeturvan, eikä ole irtisanonut tai lomauttanut merkittävästä tuottavuushyppäyksestä huolimatta, tiedotteessa todetaan.

Lisäksi mainitaan Niemisen kauden rakennushankkeet kuten kaksi uutta päiväkotia, aktiivisemmaksi muuttunut elinkeinopolitiikka ja Asikkalan palkitseminen valtakunnallisesti parhaana terveysliikuntakuntana.

– Omilla vahvuusalueillani muutosjohtamisessa, taloudessa ja terveyden edistämisessä on saavutettu kymmenen vuoden aikana niin hyviä tuloksia, että niitä on vaikea parantaa. Asikkala tarvitsee nyt toisen tyyppistä johtajaprofiilia jäljellä oleviin haasteisiin, Nieminen sanoo tiedotteessa.

– Olen ollut uraputkessa valmistumispäivästä lähtien ja aikanaan Suomen nuorin kunnanjohtaja. Nyt on sopiva aika rauhoittua ja hakea sen jälkeen uusia haasteita. Myös muu kuin kunta-alan työ kiinnostaa.

Nieminen arvosteli joulukuun alussa kovin sanoin Maahanmuuttovirastoa ja sisäministeriötä vastaanottokeskuksen perustamisesta Asikkalaan kuntaa kuulematta ja aiheutti kohun julkaisemalla YouTube-kanavalla videon, jossa Hitler kuulee vastaanottokeskuksen perustamisesta. Hän poisti videon vain muutama tunti julkaisun jälkeen.

Nieminen jäi myöhemmin joulukuussa kuukauden mittaiselle sairauslomalle.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tarja Tornio sanoo Etelä-Suomen Sanomissa, että Niemisen toimet vastaanottokeskuksen perustamisen yhteydessä eivät ole syy irtisanoutumiseen.