Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän muutosjohtajaksi on valittu lääketieteen ja kirurgian tohtori Asko Saari. Saari aloittaa virassaan 8. huhtikuuta. Määräaikainen tehtävä päättyy tämän vuoden lokakuun lopussa.

Asko Saari jäi viime syksynä eläkkeelle Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvan Hyvinkään sairaanhoitoalueen johtajan tehtävästä. Hän johti sairaanhoitoaluetta vuodesta 1996.

Yhtymän hallitus kartoitti muutosjohtajan tehtävään useita Suomen kärkikaartiin kuuluvia sote- ammattilaisia. Tehtävään haastateltiin lopulta kahta ehdokasta.

Muutosjohtajan palkkaamisesta sovittiin helmikuun puolivälissä toimitusjohtaja Eetu Salusen irtisanoutumisen yhteydessä. Salusen eroa edelsi keskustelu yhtymän jäsenkuntien maksettaviksi tulevien kustannusten jakoperusteista.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme kokeneen ja osaavan muutosjohtajan Päijät-Hämeeseen. Lyhytnäköisestä ja repivästä tavasta toimia pitää päästä pitkäjänteisempään kehittämiseen koko maakunnassa. Sitä kautta pääsemme luomaan luottamusta eri osapuolten kesken. Sote-uudistuksen epäonnistumisen jälkeen meidän tulee luoda kestävä polku Päijät-Hämeelle useammaksi vuodeksi, sanoo hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja Ville Skinnari yhtymän tiedotteessa.

Skinnarin mukaan yhtymän toimintaa pitää pystyä tehostamaan, mutta samalla on kehitettävä yhtymän omaa palvelutuotantoa ja parannettava johtamista sekä henkilöstön hyvinvointia.

– Kysymys ei ole vain sote-sektorista, vaan samalla Päijät-Hämeen on vihdoin onnistuttava työllisyyden parantamisessa sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Meidän pitää oppia tekemään yhdessä kuntien, järjestöjen, yritysten ja eri viranomaisten kanssa eikä vain puhumaan yhteistyöstä. Liian kauan ja pitkään on tehty asioita vain oman organisaation näkökulmasta. Siksi ei ole tullut tuloksia, Skinnari toteaa.

Mainos