Annu Räsänen on Kontiolahden kunnan tytäryhtiöiden Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n ja Kontionloikka Oy:n toimitusjohtaja. (Kuva: Jarno Artika)

Askolan kunnanvaltuusto valitsi maanantaina Annu Räsäsen Askolan uudeksi kunnanjohtajaksi.

Räsänen on yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän työskentelee Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n ja Kontionloikka Oy:n toimitusjohtajana. Vuosina 2015-2016 hän toimi Polvijärven kunnanjohtajana.

-Minua motivoi kunnanjohtajan työssä tehtävän ihmisläheisyys ja merkityksellisyys. Kunnanjohtaja on monin tavoin lähellä asukkaiden arkea muun muassa asuinympäristöön, työmahdollisuuksiin, kasvatus- ja koulutuspalveluihin vaikuttamalla. Nyt kunnissa tarvitaan elinvoimavahvuutta, ja Askolassa tämä onkin jo huomioitu. Itse tuon mukanani kuntaan lisää elinkeinoelämän ja yrityspalveluiden osaamista, Räsänen sanoo.

Räsänen kertoo, että Askolassa viehättää kunnan upea luonto, kulttuurihistoria, aktiiviset kylät sekä monipuolinen yritystoiminta.

-Sijainti leppoisasti maaseudulla, mutta kuitenkin alle tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista tarjoaa sekin kuntaan vetovoimatekijöitä. Suurimman vaikutuksen minuun ovat tehneet ennen kaikkea iloiset askolalaiset. Ilo päästä työskentelemään kuntakentän haasteiden parissa juuri Askolassa!

Räsänen sai valtuuston virkavaalissa 24 ääntä, Ismo Korhonen yhden äänen ja Nina Kivi yhden äänen. Korhonen valittiin Räsäsen kieltäytymisen varalle.

-Toivotamme Annu Räsäsen lämpimästi tervetulleeksi Askolan kuntaan. On hienoa, että voimme jatkaa yhdessä Annun kanssa kunnan kehittämistä entistä paremmaksi paikaksi asua ja yrittää, sanoo kunnanjohtajan tehtäviä virkaa tekevänä hoitanut hallintojohtaja Tuija Saloranta Askolan kunnan tiedotteessa.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 19 hakijaa, joista 6 sai kutsun haastatteluun. Askola joutui etsimään uuden kunnanjohtajan, kun Ilari Soosalu valittiin Haminan kaupunginjohtajaksi.

Juttua muutettu 13.6. klo 22.10: Lisätty Räsäsen kommentit.