kuva: Seppo Haavisto
Auli Valli-Lintu.

Hallitusneuvos Auli Valli-Lintu on valittu valtiovarainministeriön lainsäädäntöjohtajaksi. Valli-Lintu hoitaa tehtävää oman toimensa ohella kolmen vuoden ajan elokuun alusta alkaen.

Valli-Lintu on toiminut vuodesta 2008 lukien valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osastolla, aluksi lainsäädäntöneuvoksena ja vuodesta 2010 lukien osaston kuntakehitysyksikön päällikkönä ja hallitusneuvoksena. Tätä ennen hän toimi sisäministeriön lainsäädäntöneuvoksena vuosina 2004–2007. Valli-Lintu on työskennellyt myös Kuntaliiton lakimiehenä.

– Lainsäädäntöprosessi on usein mielenkiintoinen matka uusien ongelmien ratkaisuun. Toivon, että voin osaltani tukea talon lakimiesten ja päätöksentekojärjestelmäosaajien työtä siten, että pidämme kiinni paineenkin alla hyvästä lainvalmistelusta, kohtuullisista aikatauluista ja samalla kehitämme jatkuvasti osaamistamme, Valli-Lintu sanoo ministeriön tiedotteessa.

Lainsäädäntöjohtaja kehittää valtiovarainministeriön lainvalmistelua ja huolehtii ministeriön lainsäädäntöohjelman laatimisesta ja säädöshankkeiden seurannasta. Lisäksi lainsäädäntöjohtaja osallistuu valtioneuvoston lainvalmistelun kehittämisryhmän työhön ja vetää valtiovarainministeriön säädösvalmistelijoiden verkostoa.

Lainsäädäntöjohtajan tehtävä oli ministeriössä sisäisesti ilmoittauduttavana, ja tehtävään oli määräaikaan mennessä 9 ilmoittautujaa.

Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.