Eero Ylitalo.

Pellon valtuusto valitsi Eero Ylitalon maanantaina kunnanjohtajaksi lukemin 7–6. Johtajavaalissa olivat vastakkain Ylitalo ja lappeenrantalainen tekniikan tohtori Jukka-Pekka Bergman. Kunnanhallitus esitti Bergmanin valintaa.

Ylitalo on hallintotieteiden maisteri. Hän on työskennellyt Kyyjärven kunnanjohtajana vuodesta 2013. Aiemmin Ylitalo toimi pitkään Pellossa johtavissa luottamustehtävissä keskustan edustajana ja oli myös keskustan Peräpohjolan piirin puheenjohtajana.

– Olin valtuuston puheenjohtajana Paras-hankkeen aikoihin eli vuonna 2006.  Aloin miettiä, että hallinnollisista asioista olisi hyvä tietää enemmän. Aloitin opiskelut, ja minun piti tehdä niitä ehkä appron verran. Kävi kuin maratoonarille iltalenkillä eli venähti vähän pitkäksi, Ylitalo kertoo.

Ylitalo on viihtynyt hyvin kuntajohtajan työssä pohjoisessa Keski-Suomessa, mutta ei voinut olla hakematta, kun syntymäkunnan johtopesti tuli avoimeksi.

– Torniojoen lohikin hakeutuu nousuvirtaan metrilleen syntysijoilleen. Katson, että minulla on vielä paljon annettavaa Pellon kunnalle ja koko seudulle, 61-vuotias Ylitalo sanoo.

– Joku oli sanonut valtuustossa, että “Ylitalo on valmis paketti” ja sitä mieltä olen itsekin: minulla on alan koulutusta, paikallistuntemusta ja verkostot valmiina, myös Ruotsin puolella.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.