Emilia Savolainen on Siilinjärven ympäristöterveysjohtaja. (Kuva: Niko Ageenko)

Keiteleen valtuusto valitsi maanantaina filosofian maisteri Emilia Savolaisen uudeksi kunnanjohtajaksi. Valtuuston päätös oli yksimielinen.

Savolainen työskentelee Siilinjärven ympäristöterveysjohtajana. Aiemmin hän on toiminut elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja Itä-Suomen Aluehallintoviraston ylitarkastajana sekä Kuopion kaupungin ympäristöterveystarkastajana.

– Yleishallinnon laajemman kentän tehtävät kiinnostavat, joten ajattelen kunnanjohtajan työn antavan tätä haastetta. Tehtävä kiehtoo, koska siinä saa laajasti käyttää omaa osaamistaan mutta myös oppia uutta, Savolainen kertoo.

Keitele on 2200 asukkaan kunta Pohjois-Savossa. Se on tunnettu teollisista yrityksistään ja kunnan ja yrittäjien hyvästä yhteistyöstä.

– Se on kuuluisa yhteistyönsä ja yksituumaisuutensa lisäksi myös kauniin luontonsa vuoksi. Keiteleen arvot ovat myös omiini sopivat. Tuntui luonnolliselta hakea juuri sinne, Savolainen sanoo.

Virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 13 hakijaa, joista 4 haastateltiin. Keitele joutui etsimään uutta kunnanjohtajaa, kun Juha-Pekka Rusanen valittiin Kiuruveden kaupunginjohtajaksi.