Petri Härkösen rupeama Enontekiön kunnanjohtajana jää lyhyeksi. (Kuva: Kaisa Sirén)

Lapin kuntien kunnanjohtajat tulevat ja menevät. Viime kesäkuussa Enontekiön kunnanjohtajaksi valittu Petri Härkönen on irtisanoutunut, ja hän jättää tehtävänsä, kun uusi kunnanjohtaja aloittaa.

– Ei ole luottamuspulatilanne, eikä ole työntöäkään. Päinvastoin. Kyse on omasta harkinnastani ja päätöksestä. Lupauduin toimimaan kunnanjohtajana, kunnes uusi saada virkaan, jotta työkavereilleni ei aiheudu asiasta turhaa harmia. Enontekiö on hyvä kunta, kunnan taloudellinen tilanne on vakaa ja matkailuyritysten näkökulmasta erittäin kiinnostava kohde. Varsinkin Kilpisjärvi kasvaa kohisten, kommentoi Härkönen Kuntalehdelle sähköpostitse.

Myös Enontekiön kunnanhallituksen puheenjohtaja, Enontekiöläisten ääni -yhteislistaa edustava Leena Palojärvi toteaa, että luottamuspulasta ei ole kyse.

– Ei todellakaan. Hän irtisanoutui omista henkilökohtaisista syistään, ja siihen meillä ei ole mitään sanomista.

Enontekiön valtuusto valitsi Härkösen kunnanjohtajaksi yksimielisesti 21. kesäkuuta 2023. Härkönen on työskennellyt aiemmin muun muassa Vihdin kunnanjohtajana, Keravan kaupunginjohtajana, Pälkäneen kunnanjohtajan sijaisena ja Sodankylän kunnanjohtajana. Helmikuussa 2022 hän jätti Sodankylän kunnanjohtajan viran ja aloitti uuden työn Kakslauttanen Arctic Resort Oy:n toimitusjohtajana.

Myös Härkösen edeltäjän Samuli Mikkolan pesti jäi lyhyeksi. Hän aloitti kunnanjohtajana syyskuussa 2022 ja jätti tehtävänsä huhtikuussa 2023.

– En osaa sanoa mitään yksittäistä syytä, miksi kunnanjohtajat vaihtuvat meillä tiheästi, Leena Palojärvi sanoo.

Enontekiön kunnanhallitus esittää 28. helmikuuta kokoontuvalla valtuustolle kunnanjohtajan viran auki julistamista. Kunnanhallituksen esityksen mukaan uusi kunnanjohtaja valittaisiin toistaiseksi voimassa olevaan virkaan.

Härkösen irtisanoutumisesta kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa.

Lisätty Leena Palojärven kommentit 14.2. klo 10.06.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä