kuva: Kuntarahoitus
Esa Kallio on Kuntarahoituksen uusi toimitusjohtaja.

Kuntarahoituksen hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Esa Kallion, 54. Kallio aloittaa tehtävässä välittömästi. Hän on hoitanut väliaikaisen toimitusjohtajan tehtäviä elokuusta 2017.

Kallio on työskennellyt Kuntarahoituksen palveluksessa vuodesta 2005. Viimeksi hän on vastannut Kuntarahoituksen varainhankinnasta ja treasury-toiminnasta.

– Kuntarahoitus on juuri vahvistanut strategiaansa entistäkin asiakaskeskeisempään ja vastuullisempaan suuntaan. Esa Kallio on ollut tässä uudistustyössä keskeisessä roolissa. Kuntarahoituksen varainhankinta on täysin globaalia, ja siksi hänen laaja kontaktiverkostonsa ja kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden osaaminen ovat yhtiölle erittäin arvokkaita, sanoo Kuntarahoituksen hallituksen puheenjohtaja Helena Walldén yhtiön tiedotteessa.

– Haluamme jatkossakin olla kuntasektorille ja sosiaalisen asuntotuotannon toimijoille tärkein rahoituskumppani ja näkemyksellinen neuvonantaja kokonaistalouden hallinnassa, Kallio sanoo.

MainosKuntarahoituksen toimitusjohtajana vuodesta 1993 toiminut Pekka Averio jätti tehtävänsä viime vuoden elokuussa.

Kuntarahoituksen omistavat kunnat, Keva ja Suomen valtio. Yhtiö on taseella mitaten Suomen toiseksi suurin rahoituslaitos: sen tase on lähes 35 miljardia euroa. Yhtiö tarjoaa rahoituspalveluja kuntasektorille ja sosiaaliseen asuntotuotantoon.