kuva: Ville Miettinen
Esa Mäkiselle kertyy 37 virkavuotta Kittilässä.

Kittilän hallintojohtaja Esa Mäkinen jää eläkkeelle. Hän on irtisanoutunut siten, että viimeinen virkasuhdepäivä on 30.6.2018.

– Minulle kertyy kaksi työvuotta vanhuuseläkeiän päälle ja virkavuosia Kittilässä kaikkiaan 37. Lähden hyvällä mielellä eläkkeelle, mutta tietysti viimeisten vuosien tapahtumat harmittavat, Mäkinen sanoo.

Mäkinen on työskennellyt Kittilän kunnan palveluksessa vuodesta 1981. Hän tuli kuntaan terveyskeskuksen talouspäälliköksi, toimi sittemmin talous- ja suunnittelusihteerinä ja siirtyi hallintojohtajaksi 1994, kun talous- ja suunnittelusihteerin ja kunnansihteerin virat yhdistettiin.

– Maailma on muuttunut melkoisesti. Kun tulin, Kittilä oli Suomen 20 köyhimmän kunnan joukossa, kun laskettiin asukasta kohti kertyviä verotuloja. Kunta eli valtionavuilla.

Mainos– Vuosien kuluessa talous on kivunnut niin, että olimme verotulotasauksessa jo maksajakuntien joukossa niinä vuosina, kun kiinteistöverotulot laskettiin tasaukseen mukaan.

Mäkinen toimi useita kertoja vt. kunnanjohtajana jo Seppo Maulan johtajakaudella ja viimeksi noin puolen vuoden ajan sen jälkeen, kun Anna Mäkelä irtisanottiin kunnanjohtajan virasta marraskuussa 2014. Tervolan kunnanjohtajan sijaisena hän toimi 2001–2002.