Jukka Mäkelä
Espoo saa ryhtyä etsimään uutta kaupunginjohtajaa, sillä Jukka Mäkelä on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle. (Kuva: Liisa Takala)

Espoon kaupunginjohtajana vuodesta 2011 lähtien toiminut Jukka Mäkelä jää eläkkeelle. Espoon kaupunki vahvisti asian perjantaina viestipalvelu X:ssä ja asiasta kerrottiin myös maanantai-iltana pidetyssä Espoon kaupunginvaltuustossa. Jo aiemmin Länsiväylä oli kertonut Mäkelän aikovan jättää kaupunginjohtajan viran.

Jukka Mäkelä on syntyperäinen espoolainen ja kaupungin nettisivuillaan julkaisemassa tiedotteessa vuodenvaihteessa eläkkeelle siirtyvä kaupunginjohtaja kiitteli mahdollisuudesta tehdä töitä kotikaupunkinsa parhaaksi.

-Espoo on minulle rakas kotikaupunki ja on ollut upea mahdollisuus johtaa kaupunkia. Olen tehnyt työtäni innolla ja all-in-periaatteella. Nyt on sopiva hetki antaa kapula seuraavalle, jotta uusi kaupunginjohtaja voi aloittaa vuoden alusta ja jatkaa sitten Espoon johtamista uuden valtuuston kanssa kuntavaalien jälkeen. Espoo on kasvutarina, ja meidän yhteinen tehtävämme on pitää Espoon kasvu kestävänä, asukaslähtöisenä ja laadukkaana ja Espoo kilpailukykyisenä, Mäkelä totesi tiedotteessa.

Ennen kaupunginjohtajaksi valintaansa 2007-2010 Jukka Mäkelä oli kokoomuksen kansanedustaja. Ennen kaupunginjohtajaksi valintaansa hän toimi Espoossa vuodesta 1997 kaupunginvaltuutettuna, vuosina 2005–2008 kaupunginhallituksen puheenjohtajana sekä vuosina 2009–2010 kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Jukka Mäkelä täyttää kesällä 64 vuotta.  

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)EDIT 21.5. klo 7.20: Lisätty Jukka Mäkelän kommentti ja tietoja hänen toiminnasta Espoon kunnallispolitiikassa sekä muokattu otsikkoa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*