Kuva: Pixabay

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus katsoo, että Oulun kaupunki ei ole toimittanut entisen yhdyskuntajohtajan Matti Matinheikin varoitukseen liittyviä viestejä hallinto-oikeudelle riittävässä laajuudessa. Hallinto-oikeus vaati viestejä maaliskuussa uhkasakon voimalla ja on lähettänyt asiaa koskevan uuden kirjeen kaupungille tällä viikolla.

Oulun kaupunki tiedottaa, että hallinto-oikeuden vaatimuksen vuoksi kaupunki pyytää aikaisempaa useampia viranhaltijoita toimittamaan varoitusasiaa koskevat viestit suoraan hallinto-oikeudelle. Kaupunki huomauttaa kuitenkin, että kaupungilla ei ole hallussaan henkilökunnan sähköpostiviestejä eikä kaupungilla työnantajana ole oikeutta hakea, avata tai lukea viranhaltijoiden sähköpostikansioista viestejä ilman asianomaisen viranhaltijan suostumusta.

Kaupunki sanoo toimivansa asiassa avoimesti, jotta kaikki aineisto saadaan kasaan ja päätös asiassa pikaisesti.

– Kaupungilla ei ole tarvetta salailla mitään päätöksentekoon liittyviä dokumentteja hallinto-oikeudelta, kaupunki toteaa tiedotteessaan.

Matinheikin epäillyt väärinkäytökset ja kaupunginjohtaja Päivi Laajalan hänelle antama varoitus tulivat ilmi, kun Matinheikki haki avoinna olleeseen kaupunginjohtajan virkaan syksyllä 2022. Kaupunki ei tehnyt tutkintapyyntöä mahdollisista väärinkäytöksistä, vaan katsoi varoituksen riittäväksi seuraamukseksi. Kohun myötä Matinheikki vetäytyi kaupunginjohtajan viran tavoittelusta.

Hallinto-oikeus vaatii varoitukseen liittyviä viestejä, sillä oikeudessa on ratkaistavana Kalevan toimittajan asiakirjajulkisuudesta tekemä valitus

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*