Petra Ståhl on Vihdin kunnan elinvoimajohtaja. (Kuva: Sami Lamberg / Kapina Oy)

Petra Ståhlista tulee Hangon uusi kaupunginjohtaja. Hangon valtuusto valitsi Ståhlin virkaan tiistaina 14. marraskuuta.

Lohjalla asuva, Vihdin kunnan elinvoimajohtajana työskentelevä Ståhl sai valtuuston virkavaalissa 28 ääntä ja työ- ja elinkeinohallinnon asiakaspalvelukeskuksen johtaja Stefan Strandberg 3 ääntä.

Ståhl on filosofian maisteri. Hän on työskennellyt Vihdin kunnan palveluksessa eri tehtävissä vuodesta 2010. Elinvoimajohtajana hän on toiminut vuodesta 2018.

Sitoutumaton valtuutettu Rolf Nyström esitti valinnan palauttamista valmisteluun ja virkaa varten testattavien joukon laajentamista, mutta hän ei saanut esitykselleen kannatusta.

Hanko valitsi seuraajan Denis Strandellille, joka on toiminut kaupunginjohtajana vuodesta 2015. Strandell jää eläkkeelle.

Virkaa tavoitteli 31 hakijaa, joista 11 sai kutsun ensimmäiseen ja 4 toiseen haastatteluun.

– Kaupunginjohtajan työssä kiehtoo kokonaisvastuu, ja sitä kautta vahva mahdollisuus vaikuttaa kaupungin kehitykseen. Lisäksi työ kaupungin johdossa on valtavan monipuolista, mukaan lukien kohtaamiset eri sidosryhmien kanssa, Petra Ståhl sanoo.

Ståhlin mukaan Hangolla on erittäin vahva brändi.

– Sen kehittämisessä on kuitenkin edelleen potentiaalia. Hanko on monien mahdollisuuksien kaupunki, ominaisuuksiltaan täysin uniikki ja kaunis.

Juttua muutettu 15.11. klo 19.23: Lisätty Ståhlin kommentit.