Kittilään vs. hallintojohtajaksi menevä Hanna-Maria Grandell on Lohjan yhteysjohtaja.

Kittilän kunnanhallitus valitsi tiistaina hallintojohtajan viransijaiseksi Hanna-Maria Grandellin.

Grandell on hallintotieteiden maisteri, ja hän työskentelee Lohjan yhteysjohtajana. Hän toimi Sammatin kunnanjohtajana ennen Sammatin liittymistä Lohjaan.

Grandell voitti kunnanhallituksen suljetussa lippuäänestyksessa Kolarin kunnan talousasiantuntijan Sanna Kumpulan lukemin 4–3. Varasijalle valittiin Pihtiputaan kunnansihteeri Maija Sieppi seitsemällä äänellä. Molemmissa äänestyksessä yksi kunnanhallituksen jäsen äänesti tyhjää ja yksi oli poissa.

Kunnanhallituksen jäsenistä Yrjötapio Kivisaari, kesk., ja Oikeudenmukainen Kittilä -ryhmän Outi Marttila, Tuula Mertaniemi ja Ahti Ovaskainen jättivät päätökseen eriävät mielipiteensä. Kivisaari ilmoitti äänestäneensä tyhjää.

Tehtävään oli yhdeksän hakijaa. Kittilä valitsi hallintojohtajalle sijaisen, koska hallintojohtajana vuoden 2019 alusta toiminut Sanna Ylinampa siirtyy Siikajoelle vs. hallintojohtajaksi. Hänelle on myönnetty Kittilästä virkavapaata ajalle 1.3.–4.10.2020.

”En pelkää julkisuutta”

– Kittilä kiinnostaa, koska haluan palata takaisin hallintojohtajan tehtäviin. Etelä-Suomessa paikkoja on tällä hetkellä kovin niukasti auki. En pelkää julkisuutta, sillä olen vahva hallinnon ammattilainen ja uskon selviäväni pestistä kunnialla, Grandell kertoo.

Ylinamman virkavapaa kestää lokakuun loppuun. Grandell ei ota kantaa siihen, olisiko valmis jatkamaan Kittilässä myös sen jälkeen, kun sijaisuus päättyy.

– Kittilän paikka oli auki sijaisuutena, johon tulin valituksi. En lähde tässä vaiheessa spekuloimaan jatkoa.

Grandellilla ei ole sidoksia Kittilään. Hän on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, Lappajärveltä.

– Sidokseni pohjoiseen on edesmenneen isäni kotiseutu Kuusamossa, jossa lomailen säännöllisesti perheeni kanssa.

 

EDIT: Grandellin kommentit lisätty 26.2. klo 16.00.