Merja Olenius on toiminut Hartolan kunnanjohtajana syksystä 2012.

Etelä-Savon liiton maakuntahallitus on valinnut yksimielisellä päätöksellä yhteiskuntatieteiden maisteri Merja Oleniuksen liiton kehittämisjohtajan virkaan. Oleniuksen pesti Etelä-Savossa alkaa 1. elokuuta.

Olenius on toiminut Hartolan kunnanjohtajana syksystä 2012. Aiemmin hän on työskennellyt 2010–2012 Hartolan hallintojohtajana, 2008–2010 Joutsan perusturvajohtajana ja 2001–2008 Leivonmäen kunnanjohtajana.

– Oivalsin, että kehittämisjohtajan työssä voisin yhdistää tähän saakka kertyneen koulutukseni ja koko 27 vuoden työkokemukseni. Jos on pitkään ollut kuntajohtajana, on vaarana urautuminen, mitä halusin välttää, perustelee Olenius hakeutumistaan Etelä-Savoon.

Kehittämisjohtaja johtaa Etelä-Savon liiton kehittämisyksikköä ja osallistuu liiton edunvalvontatyöhön, on maakuntajohtajan varahenkilö ja viraston johtoryhmän jäsen. Lisäksi hän toimii maakunnan yhteistyöryhmän esittelijänä ja maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristön puheenjohtajana.

– Kehittämisjohtajalla on erittäin laaja-alainen ja monipuolinen työkenttä. Sen vuoksi hankeosaamiselleni ja kielitaidolleni tulee myös ihan uutta käyttöä. Otan viran vastaan positiivisin mielin ja uskon, että viihdyn hyvin aurinkoisessa Etelä-Savossa, Olenius sanoo.

Virkaa tavoitteli 28 hakijaa.

Juttua muutettu 19.5.2021 klo 20.25: Lisätty Oleniuksen kommentit.