Jarkko Seppälä on yhteiskuntatieteiden maisteri ja Orimattilan seurakunnan talouspäällikkö.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Jarkko Seppälä on Hartolan uusi kunnanjohtaja. Hartolan valtuusto valitsi Seppälän virkaan maanantaina yksimielisesti.

Hartola on Seppälälle tuttu kunta, sillä hän työskenteli siellä seurakunnan talouspäällikkönä vuosien 2014-2015 aikana. Vuodesta 2015 Seppälä on toiminut Orimattilan seurakunnan talouspäällikkonä.

– Kunnanjohtajan työ on ollut unelma-ammattini jo noin 20 vuoden ajan. Työuraa olen tehnyt julkishallinnon tehtävissä monipuolisesti, mutta vihdoin pääsen nyt kuntapuolelle töihin. Työssä kiehtoo sen laaja-alaisuus ja haasteellisuus, Seppälä sanoo.

– Kuntatalous haasteineen on varmasti suurin yksittäinen asia, jonka parissa kunnanjohtaja joutuu ponnistelemaan. Pienessä kunnassa talouden merkitys korostuu.

MainosHartola on noin 2700 asukkaan kunta Päijät-Hämeessä. Sen asukasluku on monien muiden pienten kuntien tavoin laskenut selvästi viimeisten vuosikymmenten aikana. Vielä vuonna 2000 asukkaita oli yli 3800.

– Uskon, että on mahdollista löytää uutta yritystoimintaa ja sitä kautta työpaikkoja ja saada asukasmäärän kehitys taitettua. Hartolan maantieteellinen sijainti tarjoaa paljon mahdollisuuksia, Seppälä sanoo.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli kymmenen hakijaa. Hartola joutui etsimään uutta kunnanjohtajaa, kun syksystä 2012 kuntaa johtanut Merja Olenius valittiin toukokuussa Etelä-Savon maakuntaliiton kehittämisjohtajaksi. Olenius siirtyi uuteen tehtäväänsä elokuun alussa.