Heikki Pälve aloitti tiistaina Turun apulaispormestarina. (Kuva: Turun kaupunki)

Lääkintöneuvos Heikki Pälve (kok.) on valittu Turun kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden apulaispormestariksi. Valinta suoritettiin maanantaina kaupunginvaltuuston kokouksessa ja hän aloitti hoitamaan tehtävää heti tiistaista alkaen.

Heikki Pälve seuraa tehtävässä Ville Valkosta, joka siirtyi kansanedustajaksi huhtikuussa kuolleen kaupunginvaltuutettu Ilkka Kanervan varasijalta. Apulaispormestarin työ on kokopäiväinen työ, josta maksetaan 6 500 euron kuukausipalkkaa. Poliittisen sopimuksen mukaan apulaispormestareiden työnjakoa tarkastellaan valtuustokauden puolivälissä.

Apulaispormestarina Pälve toimii myös kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana ja kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtajana. Pälve on ollut Turun kaupunginvaltuutettu vuosina 2005–2012 sekä vuodesta 2021 alkaen.

Heikki Pälve on lääketieteen ja kirurgian tohtori. Hän on työskennellyt TYKSissä, Turun yliopistossa, Korva-Centerissä sekä Medi-Helin ensihoitolääkärinä. Hän on toiminut Lääkäriliiton puheenjohtajana ja toiminnanjohtajana, mistä työstä hän jäi eläkkeelle vuonna 2017. Pälve on toiminut myös Akavan varapuheenjohtajana.