Maarika Kasonen.

Heinäveden kunnanhallitus esittää yksimielisesti valtuustolle Maarika Kasosen valitsemista kunnanjohtajaksi. Valtuusto valitsee kunnanjohtajan 23. huhtikuuta.

Kasonen valittiin kunnanjohtajaksi jo joulukuussa 2016, mutta Itä-Suomen hallinto-oikeus kumosi valinnan helmikuussa 2018. Valintapäätös syntyi hallinto-oikeuden mukaan virheellisessä järjestyksessä. Kasonen oli valinnan aikaan kunnan sivistysjohtaja, ja hän istui valtuuston valintakokouksessa kunnan johtoryhmäläisille varatuilla paikoilla. Hallinto-oikeuden mukaan Kasonen oli virkaa hakeneena esteellinen olemaan läsnä, ja hänen olisi pitänyt ilmoittaa esteellisyydestään ja poistua paikaltaan yleisölle varattuun tilaan ennen asian käsittelyn aloittamista.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 2016 16 hakijaa. Heista viisi on ilmoittanut, ettei ole enää käytettävissä. Kolmesta haastatellusta kärkiehdokkaasta Enonkosken kunnanjohtaja Kari Kuuramaa on Kasosen lisäksi ilmoittanut olevansa käytettävissä. Rääkkylän kunnanjohtaja Tuula Luukkonen on ilmoittanut olevansa käytettävissä siten, että hänet kutsutaan kunnanjohtajaksi.

Kasonen on työskennellyt helmikuusta 2017 lähtien va. kunnanjohtajana. Heinäveden edellinen kunnanjohtaja Riitta A. Tilus jäi eläkkeelle.

Juttua muutettu 17.4. klo 14.20: korjattu hakijoiden määrä.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.