Heinola valitsee kaupunginjohtajan helmikuussa. (kuva: Heinolan kaupunki)

Heinola lähettää kolme kaupunginjohtajan virkaan suostumuksensa antanutta soveltuvuusarviointiin.

Testattavat ovat diplomi-insinööri, Punkalaitumen kunnanjohtaja Jyrki Moilanen, valtiotieteiden maisteri, Myrskylän kunnanjohtaja Sabah Samaletdin ja terveydenhuollon maisteri, Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen.

Hakijoita kaupunginjohtajan virkaan oli varsinaisessa haussa yhdeksän, mutta heistä yhtäkään ei kelpuutettu testattavaksi.

Moilasen, Samaletdinin ja Savolaisen lisäksi suostumuksensa olivat antaneet kasvatustieteiden maisteri, hyvinvointijohtaja Pirjo Hepo-Oja ja ravintolakokki, toimitusjohtaja ja erityisasiantuntija Jan Christian Wasenius.

MainosJyrki Moilanen työskenteli 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa Nokia Networksin palveluksessa. Sittemmin hän toimi monissa eri tehtävissä puunjalostusteollisuuden palveluksessa, muun muassa Vuokatin Puu Oy:n toimitusjohtajana, Kuhmon Woodpoliksen projektipäällikkönä ja CrossLam Kuhmo Oy:n operatiivisena johtajana. Moilanen valittiin Punkalaitumen kunnanjohtajaksi maaliskuussa 2016.

Samaletdin valittiin Myrskylään 2015. Sitä ennen hän toimi Evijärven kunnanjohtajana ja on aiemmin työskennellyt muun muassa Kunta-asunnot Oy:n palveluksessa.

Ossi Savolainen on ollut Uudenmaan maakuntajohtaja vuodesta 2007. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Hyvinkään kaupunginjohtajana sekä sosiaali- ja terveystoimen johtajana Vantaalla, Hyvinkäällä ja Heinolassa.

Testit tehdään tammikuun alussa. Heinolan valtuuston on tarkoitus valita uusi kaupunginjohtaja 5. helmikuuta.

Mainos