kuva: Päijät-Hämeen liitto.
Jari Parkkonen.

Heinolan valtuusto valitsi maanantaina Jari Parkkosen uudeksi kaupunginjohtajaksi.
Parkkonen on Päijät-Hämeen maakuntajohtaja.

Lahdessa syntynyt ja Heinolassa asuva Parkkonen on tradenomi ja hallintotieteiden maisteri. Hän on toiminut Päijät-Hämeen maakuntajohtajana vuodesta 2011.

Parkkonen sai valtuuston vaalissa kaikkien 43 valtuutetun äänet. Ehdolla oli Parkkosen lisäksi vain kuntayhtymä Etevan hallintopäällikkö Kalle Eklund. Muut hakijat ja virkaan suostumuksensa antaneet olivat vetäytyneet johtajakisasta valintaprosessin eri vaiheissa.

Heinola etsi uutta kaupunginjohtajaa avoimen haun lisäksi head hunterin avulla. Virkaa tavoitteli avoimen haun kautta yhdeksän hakijaa, joista vain kaksi täytti kelpoisuusehdot. Kärkiehdokkaiksi valikoituikin suostumusmenettelyn kautta löytynyt kolmikko: Punkalaitumen kunnanjohtaja Jyrki Moilanen, Myrskylän kunnanjohtaja Sabah Samaletdin ja Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen.

Asetelma muuttui tammikuussa, kun Savolainen vetäytyi johtajakisasta ja Parkkonen antoi virkaan suostumuksensa. Heinolan kaupunginhallitus esitti yksimielisesti Parkkosen valintaa.

Kaupunginjohtajan virka tuli avoimeksi, kun Jussi Teittinen irtisanoutui lokakuussa. Teittinen toimi kaupunginjohtajana maaliskuusta 2014.