kuva: Jämsän kaupunki
Jämsän valtuusto valitsee syyskuussa uuden kaupunginjohtajan.

Jämsän kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva valintaryhmä kutsuu haastattelujen jälkeen jatkoarviointeihin kolme johtajaehdokasta. Jatkoon valitut ovat Keiteleen kunnanjohtaja Hanna Helaste, Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius ja Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio.

Kärkiehdokkaat menevät 9. syyskuuta järjestettävään tenttiin, jossa kysymyksiä voivat esittää sekä valtuutetut että kuntalaiset. Valintaryhmä tekee esityksen kaupunginhallitukselle syyskuussa ja kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan 23. syyskuuta.

Kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 19 hakijaa, ja lisäksi Eero Vainio ja Ruoveden kunnanjohtaja Eeva Viitanen (aiemmin Kyrönviita) antoivat virkaan suostumuksensa. Haastattelukutsun saivat Helasteen, Oleniuksen ja Vainion lisäksi Viitanen, Kannonkosken kunnanjohtaja Markku Vehkaoja, Keski-Suomen liiton hallintopäällikkö Sari Karhu ja Jämsän va. kaupunginjohtaja, kehittämisyhtiö Jämsekin kehityspäällikkö Anna-Liisa Juurinen. Viitanen on sittemmin perunut suostumuksensa.

Jämsään valitaan kaupunginjohtaja seitsemän vuoden määräajaksi. Paikka tuli avoimeksi, kun Ilkka Salminen irtisanoutui huhtikuun lopulla. Salminen valittiin Jämsän kaupunginjohtajaksi syyskuussa 2010.

Mainos