Pöytyä on 8200 asukkaan kunta Varsinais-Suomessa. (kuva: Pöytyän kunta / Timo Kesti)

Pöytyä on päättänyt kutsua neljä kunnanjohtajan viran tavoittelijaa haastatteluihin. Haastattelukutsun saavat Anitta Hietaniemi, Mika Joki, Antti Korte ja Satu Sarin.

Hallintotieteiden maisteri Anitta Hietaniemi on Pälkäneen hallintojohtaja ja vs. kunnanjohtaja. Hänet valittiin Nousiaisten kunnanjohtajaksi syksyllä 2018, mutta hän ei ottanut virkaa vastaan. Kuluvan vuoden helmikuussa Hietaniemi oli kahden kärkiehdokkaan joukossa, kun Pälkäne valitsi uutta kunnanjohtajaa. Valituksi tuli kuitenkin Nokian sivistysjohtaja Pauliina Pikka.

Filosofian maisteri Mika Joki on johtanut Pöytyän naapurikuntaa Auraa vuodesta 2011. Sitä ennen hän toimi Pöytyän kehitysjohtajana.

Diplomi-insinööri Antti Korte on Raision tekninen johtaja. Hän valikoitui viiden kärkiehdokkaan joukkoon, kun Raisio valitsi uutta kaupunginjohtajaa viime syksynä. Kaupunginjohtajaksi valittiin lopulta Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Satu Sarin on kauppatieteiden maisteri ja Urjalan elinkeinoasiamies. Hän oli kahden kärkiehdokkaan joukossa, kun Askola valitsi uuden kunnanjohtajan maaliskuussa. Valituksi tuli kuitenkin Kuntaliiton kuntatalouspäällikkö Ilari Soosalu. Sarin on toiminut elinkeinokehityksen tehtävissä aiemmin myös Karkkilan kaupungissa ja Limingan kunnassa.

Pöytyän kunnanjohtajan virkaan tuli kaikkiaan 12 hakemusta.