kuva: Valtimon kunta
Hilkka Hakala on kunnanhallituksen esitys Valtimon määräaikaiseksi kunnanjohtajaksi. Kuvassa Valtimon Kuntalaisten talo.

Karstulan kunnanjohtaja Hilkka Hakala irtisanoutuu virastaan. Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina yksimielisesti erosopimuksen, jolla ratkaistiin Hakalan ja luottamushenkilöiden välillä pitkään jatkunut luottamuspula.

Ero perustuu Hakalan johtajasopimukseen, ja Hakalalle maksetaan kuuden kuukauden palkkaa vastaava erokorvaus. Hakalan viimeinen päivä virassa on 12. huhtikuuta, mutta hänellä ei ole enää työvelvoitetta 11. helmikuuta jälkeen. Hakala valittiin Karstulan kunnanjohtajaksi marraskuussa 2016.

Hakala on löytämässä uuden työmaan Valtimosta, sillä Valtimon kunnanhallitus päätti maanantaina esittää Hakalan valintaa määräaikaiseksi kunnanjohtajaksi ajalle 1.3.2019–30.4.2020

Hakala ei hakenut Valtimon virkaa, vaan antoi siihen suostumuksensa. Hakalan lisäksi Valtimo kutsui haastatteluun Ilomantsin ex-kunnanjohtajan Markku Lappalaisen, mutta Lappalainen on sittemmin perunut suostumuksensa. Hakijoita oli viisi.

Mainos