Kimmo Hinno on hoitanut Haapaveden kaupunginjohtajan virkaa viime vuoden heinäkuusta lähtien. (kuva: Pohjois-Pohjanmaan liitto)

Haapavesi jättää uuden kaupunginjohtajan valinnan uudelle valtuustolle. Kaupunginhallitus kutsui Kimmo Hinnon hoitamaan kaupunginjohtajan avointa virkaa maaliskuun alusta elokuun loppuun saakka.

Kaupunginjohtajana vuodesta 2014 toiminut Antti-Jussi Vahteala jättää virallisesti tehtävänsä helmikuun lopussa. Hänet valittiin viime kesänä Korpelan Voiman toimitusjohtajaksi, ja hänelle oli myönnetty virkavapaata helmikuun loppuun ulottuvan koeajan ajaksi. Korpelan Voiman omistavat Halsuan, Kalajoen, Kannuksen, Kaustisen, Lestijärven, Sievin ja Toholammin kunnat.

Hinno aloitti Vahtealan sijaisena jo viime vuoden heinäkuussa, jolloin Vahteala oli vielä opintovapaalla. Hinno on yhteiskuntatieteiden maisteri, ja hän on työskennyt aiemmin Pohjois-Pohjanmaan liitossa hallintopäällikkönä, vs. hallintojohtajana ja vuosina 2016–2019 Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen projektijohtajana.

Mainos