Helsinki vastaa ainoana kuntana sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä eikä kuulu mihinkään hyvinvointialueeseen. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsingin kaupungin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen toimialajohtajan paikkaa tavoittelee vain kaksi hakijaa, kertoo Helsingin Sanomat. Nykyinen toimialajohtaja Juha Jolkkonen hakee jatkoa pestilleen, ja toinen hakija on Joonas Päivärinta.

Juha Jolkkonen valittiin toimialajohtajaksi joulukuussa 2016. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Helsingin sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikkönä ja sosiaali- ja terveysviraston sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalveluiden osastopäällikkönä. Hän on työskennellyt myös Vantaan kaupungin vanhus- ja vammaispalveluiden tulosalueen johtajana ja tulosyksikön päällikkönä.

Samaan aikaan täytettävänä on Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajan paikka. Sitä tavoittelee HS:n mukaan 32 hakijaa, joiden joukossa ovat muiden muassa Helsingin kaupunkitietopäällikkö Timo Cantell ja Kiasman museonjohtaja Leevi Haapala.

Toimialajohtajat valitaan seitsemän vuoden määräajaksi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)