Jyrki Peltomaa on toiminut Huittisten kaupunginjohtajana vuodesta 1999.

Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa on irtisanoutunut kaupunginjohtajan virasta 1.6.2022 lukien. Peltomaa, 60, siirtyy osittaiselle varhennetulle vanhuuseläkkeelle. Hän jatkaa työntekoa toukokuun loppuun saakka.

– Irtisanoutumiseeni ei liity mitään dramatiikkaa. Olen asiaa kypsytellyt reilun vuoden ja joululomalla tein lopullisen päätöksen. Mitään ristiriitoja, terveys- tai jaksamisongelmaa ei ole taustalla. Huittisissa on hyvä tehdä työtä. Työyhteisö on hyvähenkinen ja yhteistyö luottamushenkilöiden kanssa toimii, Peltomaa kertoo Kuntalehdelle.

– Tein päätöksen ostaa itselleni vapaa-aikaa, joka kuluu kuntoilun, rumpujen soiton ja lukemisen merkeissä. Myös laiminlyötyjä vanhoja kaveruussuhteita on tarkoitus taas elvyttää, muun muassa Kuntarakenneuudistus-yhtyeen rumpalina tunnettu Peltomaa sanoo.

Peltomaa valittiin Huittisten kaupunginjohtajaksi elokuussa 1999. Sitä ennen hän työskenteli kuusi vuotta Sallan kunnanjohtajana.

– Olen ollut yli puolet elämästäni kuntajohtaja. Aloittelin Pukkilassa 1.3.1990. Sieltä tulin Sallan kautta Huittisiin 1.11.1999. Huittisissa tullut siis 22 vuotta täyteen. Tuntuu, että tämä riittää yhdelle miehelle ja on aika antaa tilaa vereksille voimille.

EDIT12.1. klo 9.00: Lisätty Peltomaan kommentteja.