Humppilan valtuusto kokoontuu lauantaina 1.5. (kuva: PIXABAY)

Humppilan valtuusto on kutsuttu koolle vappupäivänä käsittelemään aloitetta kunnanjohtaja Jyri Sarkkisen virkasuhteen purkamisesta koeaikana. Humppilan valtuusto valitsi Sarkkisen kunnanjohtajaksi elokuussa 2020, ja hänen koeaikansa päättyy 2. toukokuuta 2021.

Kuusi valtuutettua jätti 21. huhtikuuta aloitteen Sarkkisen virkasuhteen purkamisesta luottamuspulan perusteella. Kunnanhallitus päätti äänin 4–3 viedä asian valtuuston päätettäväksi.

Valtuutetut joutuvat puntaroimaan myös kokouksen laillisuutta. Kuntalain mukaan valtuuston kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta, mutta Humppilan hallintosäännössä määrätään, että kokouskutsu on lähetettävä vähintään seitsemän päivää ennen kokousta. Vappupäivän kokouksesta on ilmoitettu kunnan verkkosivuilla 27. huhtikuuta, ja kokouskutsu on postitettu samana päivänä.

Kunnan johtavat luottamushenkilöt kävivät Sarkkisen kanssa maaliskuussa 2021 ylimääräisen kehityskeskustelun, jossa käytiin läpi kunnanjohtajan tehtäviä. Luottamushenkilöt toivoivat muun muassa päätösesitysten parempaa valmistelua ja avoimuuden lisäämistä kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen välillä. Toisaalta Sarkkisen todettiin saaneen henkilöstöltä ja kunnassa toimivilta yrittäjiltä hyvää palautetta.

Valtuuston kokousta voi seurata Humppilan kunnan Youtube-kanavalla 1.5. kelio 17.45 alkaen.