Johanna Luukkonen aloitti Rauman kaupunginjohtajana heinäkuun alussa 2020. (kuva: Jussi Partanen)

Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen on siirtymässä Hyvinkään kaupunginjohtajaksi.

Hyvinkään kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä on yksimielisesti Luukkosen valinnan takana. Kaupunginhallitus käsittelee valintaa 12. huhtikuuta, ja valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 26. huhtikuuta.

Luukkonen on nousemassa kaupunginjohtajaksi ohi hakijoiden. Kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 16 hakijaa. Luukkonen on antanut virkaan kirjallisen suostumuksensa.

– Ehdotus perustuu siihen, että Johanna Luukkosella on monipuolista osaamista ja kokemusta kuntajohtamisesta useista eri kokoisista kunnista. Hänellä on myös aiempaa työkokemusta eri toimialoilta Hyvinkään kaupungissa. Lisäksi Luukkosen kehittävä ote sekä aktiivinen verkostoituminen vakuuttivat. Uskomme siksi hänellä olevan parhaat edellytykset viedä kaupunkia eteenpäin tulevaisuudessa, sanoo valmisteluryhmän puheenjohtaja Annika Kokko, kok.

MainosValmisteluryhmä haastatteli neljää viran tavoittelijaa. Luukkosen lisäksi haastatteluun kutsuttiin Karkkilan kaupunginjohtaja Tuija Telén, Kymsoten palveluketjun johtaja Jorma Haapanen ja Jämijärven ja Sodankylän kunnanjohtajana toiminut Kirsi Virtanen. Heistä Haapanen on vetänyt hakemuksensa pois, kuten myös kaksi muuta hakijaa.

Aloitti Raumalla heinäkuussa 2020

Johanna Luukkonen valittiin Rauman kaupunginjohtajaksi helmikuussa 2020. Hän sai Rauman valtuuston vaalissa 24 ääntä ja Raision kaupunginjohtajana tuolloin toiminut Ari Korhonen 19 ääntä. Hän aloitti kaupunginjohtajana heinäkuun alussa 2020. 

Riihimäellä 1966 syntynyt, Hyvinkäällä varttunut Luukkonen on hallintotieteiden maisteri. Hän on edennyt kuntaurallaan ripeästi. Ennen Rauman-pestiään hän johti Laitilan kaupunkia elokuusta 2017 ja sitä ennen, vuoden 2015 alusta, hän toimi Kangasniemen kunnanjohtajana.

Ennen kuntajohtajauraansa Luukkonen työskenteli yli 12 vuotta Hyvinkään kaupungin palveluksessa: 4 vuotta päiväkodin johtajana, 5 vuotta varhaiskasvatuksen aluepäällikkönä ja yli 3 vuotta hankintapäällikkönä.

Luukkonen on toiminut muun muassa seutukaupunkiverkoston puheenjohtajana, eri ministeriöiden työryhmissä ja julkisen sektorin yhteishankintayhtiön Hansel Oy:n hallituksen jäsenenä.

EDIT: Lisätty tiedot Luukkosen työskentelystä Hyvinkään kaupungin palveluksessa 9.4. klo 01.15.