kuva: Kuntaliitto
Ida Sulin on työskennellyt Kuntaliitossa vuodesta 2012.

Kuntaliiton ruotsinkielisten ja kansainvälisten asioiden johtajaksi on valittu varatuomari, oikeustieteen tohtori Ida Sulin. Kuntaliiton hallitus valitsi Sulinin 25. huhtikuuta.

Paikka tuli avoimeksi, kun johtaja Kristina Wikberg ilmoitti maaliskuussa jättävänsä tehtävän. Sulin toimii Wikbergin sijaisena toukokuusta alkaen ja aloittaa virallisesti tehtävässä heinäkuun lopussa. Toimi on määräaikainen ja kestää vuoden 2020 loppuun saakka.

Ida Sulin on kotoisin Mustasaaresta. Hän on työskennellyt Kuntaliitossa vuodesta 2012 lähtien muun muassa lakimiehenä, johtavana lakimiehenä sekä ruotsinkielisen ja kansainvälisten asioiden tiimien vetäjänä.

– On hienoa päästä aloittamaan työ Kuntaliiton kansainvälisten asioiden johdossa nyt, kun EU-puheenjohtajuuskausi on alkamassa ja meillä on hyvä tilaisuus vaikuttaa kuntien asemaan Euroopassa. Kuntaliiton ruotsinkielisen toiminnan osalta pyrin siihen, että tuomme toimintamme entistäkin lähemmäs kuntia, Ida Sulin toteaa Kuntaliiton tiedotteessa.

– Olen koko urani tehnyt työtä sen eteen, että paikallisdemokratia vahvistuisi. Sen hyväksi haluan työskennellä myös jatkossa, Sulin sanoo.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.