Iin kunta on kunnostautunut ilmastoasioissa Ari Alatossavan johdolla. Kunnan työntekijöille on muun muassa hankittu täyssähköautoja, joista yksi on kimppa-auto, joka on työajan jälkeen kunnan asukkaiden käytössä. (Kuva: Kai Tirkkonen)

Oulun kaupunginhallitus valitsi maanantaina konsernijohtajan virkaan filosofian maisteri Ari Alatossavan. Valinta oli yksimielinen.

Ari Alatossava on Iin kunnanjohtaja. Aiemmin hän on toiminut Iin Micropoliksen toimitusjohtajana, Iilaakson teollisuuskylän toimitusjohtajana ja Oulun yliopiston yritysasiamiehenä Haapaveden teknologiakylässä. Alatossava on opiskellut historiaa Oulun yliopistossa ja valmistunut filosofian maisteriksi vuonna 1994.

– Ari Alatossavan erityinen osaamisalue on ilmastojohtaminen ja sen näkökulma kunnan kehitystyössä. Iin kunta on Alatossavan johdolla noussut Suomen suurimmaksi päästönvähentäjäkunnaksi, Oulun kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Konsernijohtajan virkaa tavoitteli 28 hakijaa, joista kahdeksan haastateltiin. Nykyinen konsernijohtaja, aiemmin Oulun talousjohtajana toiminut Jukka Weisell jättää tehtävän maaliskuun lopussa. Hän jää eläkkeelle.

MainosKonsernijohtaja johtaa Oulun talouden, strategian ja omistajaohjauksen vastuualuetta ja vastaa toiminnan ja talouden johtamisen lisäksi konsernin omistajaohjauksesta ja rakennusomaisuuden hallinnoinnista. Konsernijohtaja toimii toimialansa asioissa esittelijänä kaupunginhallitukselle ja konsernijaostolle.