Ilari Havukainen on toiminut Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimistossa erityisasiantuntijana. (Kuva: Kuntaliitto)

Kauppatieteiden maisteri Ilari Havukainen on valittu Kuntaliiton Brysselin-toimiston johtajaksi. Pesti on kolmen vuoden mittainen, ja siihen sisältyy kahden vuoden lisäoptio.

Tehtävään valittiin kesäkuussa Helsingin EU-toimiston varajohtaja ja erityisasiantuntija Ilkka Myllymäki, mutta hänet valittiin tämän jälkeen Ulkoministeriön diplomaattiuralle ohjaavaan KAVAKU-koulutusohjelmaan.

Havukainen siirtyy tehtävään Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimistosta erityisasiantuntijan paikalta. Havukainen on työskennellyt Brysselissä vuodesta 2015 asti EU-asioiden parissa.

– Euroopan unionissa on meneillään lukuisia lainsäädännön uudistuksia, jotka vaikuttavat suoraan kuntien ja maakuntien päätöksentekoon. Kuntaliitolla on verkostoineen hyvät mahdollisuudet vaikuttaa EU-instituutioiden työhön kuntien etujen mukaisesti. Odotan innolla alkavaa syksyä ja yhteistyötä osana Kuntaliiton osaavaa joukkuetta, Havukainen sanoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Toimiston johtaja vastaa Kuntaliiton EU-edunvalvontatyön valmistelusta, kehittämisestä ja toteutuksesta yhdessä Suomessa työskentelevien asiantuntijoiden kanssa. Tehtäviin kuuluu myös seurata EU:ssa tapahtuvaa lainsäädäntövalmistelua sekä yhteistyöverkostojen rakentaminen ja ylläpito.