Ilkka Luoma on tominut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajana vuodesta 2018. (Kuva: Soite)

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen hallitus esittää 21. maaliskuuta kokoontuvalle aluevaltuustolle, että hyvinvointialuejohtajan virkaan valitaan Ilkka Luoma.

Luoma on toiminut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajana vuodesta 2018. Sote-uudistuksen valmistelun aikana hän on työskennellyt Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen muutosjohtajana ja väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajana. Hyvinvointialueen valtuusto valitsi Luoman hyvinvointialueen vt. johtajaksi 1. maaliskuuta.

Luoma on taustaltaan lääketieteen lisensiaatti ja yleislääketieteen erikoislääkäri. Hänet valittiin
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaksi joulukuussa 2017. Aiemmin hän on toiminut Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän Soiten toimitusjohtajana, Kokkolan kaupungin terveyspalvelujohtajana, Kokkolan seudun avoterveydenhuollon ylilääkärinä ja Toholammin terveyskeskuksen johtavana lääkärinä.

Hyvinvointialuejohtajan virkaan saapui tiistaina 15. maaliskuuta päättyneen hakuajan aikana neljä hakemusta. Virkaa hakivat Luoman lisäksi terveystieteiden kandidaatti, sairaanhoitaja Hannele Jokela, diplomi-insinööri Hanna Kopsala ja valtiotieteiden lisensiaatti, johtava asiantuntija Marjukka Turunen.

Mainos