Kuva: Pixabay

Ilmajoen kunnanvaltuuston oli määrä käsitellä maanantaina kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken irtisanomista, mutta valtuuston tehtäväksi jäikin vain Pirttikosken ja kunnan välisen erosopimuksen merkitseminen tiedoksi.

Erottamisesitys raukesi, sillä Pirttikoski oli aiemmin maanantaina ilmoittanut irtisanoutuvansa johtajasopimuksensa mukaisesti. Kunnanhallitus hyväksyi virkasuhteen päättämisestä laaditun sopimuksen ennen valtuuston kokousta.

Pirttikosken johtajasopimuksessa erokorvaukseksi on määritelty kuuden kuukauden palkka.

Tilapäinen valiokunta oli esittänyt valtuustolle Pirttikosken irtisanomista. Valiokunnan mukaan Pirttikoski oli toistuvasti laiminlyönyt kunnanjohtajan tehtävän mukaisen arvokkaan ja nuhteettoman käytöksen ja menettelyn seurauksena Ilmajoen kunnalle on vuosien aikana aiheutunut huomattavaa negatiivista julkisuutta ja mainehaittaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Ilmajoen kunnanvaltuusto päätti tilapäisen valiokunnan asettamisesta kesäkuun lopussa. Pirttikoski oli aiemmin kesäkuussa ilmoittanut jääneensä kiinni rattijuopumuksesta. Syksyllä 2016 Pirttikoski kärähti törkeästä rattijuopumuksesta.

Valtuuston kokous päättyi vuorokiittelyihin ja aplodeihin. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Äntti Ålander, kesk., ja valtuuston puheenjohtaja Harri Koskela, ps., kiittelivät Pirttikosken ratkaisua ja tämän kunnan hyväksi tekemää työtä. Pirttikoski sanoi nauttineensa työstään ja kertoi palaavansa työelämään, kun on hoitanut itsensä kuntoon.

– Hoidan itseni entistä kovempaan lyöntiin, Pirttikoski sanoi.

Pirttikoski on johtanut Ilmajoen kuntaa vuodesta 2004. Sitä ennen hän toimi Ylihärmän kunnanjohtajana.