Tero Kankaanpää. (kuva: Alajärven kaupunki)

Isonkyrön valtuusto valitsi torstaina oikeustieteen maisteri Tero Kankaanpään uudeksi kunnanjohtajaksi. Valtuuston päätös oli yksimielinen.

Kankaanpää on Alajärven hallintojohtaja. Hän on työskennellyt tehtävässä syksystä 2011.

– Lähdin etsimään kuuden Alajärvellä vietetyn vuoden jälkeen työuralleni uusia haasteita. Kunnan strateginen johtaminen kiehtoo. Isonkyrön yrityselämä on ollut viime vuodet hyvässä nosteessa, ja elinkeinoelämän kehittäminen on lähellä sydäntäni, Lapualta kotoisin oleva Kankaanpää kertoo.

Kankaanpään mukaan Isossakyrössä vaikuttaa vallitsevan luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden kesken yhteinen näkemys kunnan kehittämisestä.

– Kunnalla on hyvät mahdollisuudet pärjätä sote- ja maakuntauudistuksen jälkeenkin. Sen sijainti kahden maakuntakeskuksen puolivälissä hyvien liikenneyhteyksien varrella on suuri mahdollisuus.

– Kunnan yleistä tunnettavuutta pitää lähteä kehittämään systemaattisesti. Kuten monilla muillakin Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan kunnilla, suurimpana haasteena on väestökadon pysäyttäminen ja lähipalvelujen turvaaminen. Kunnan palvelurakenteet ja talous ovat erinomaisessa kunnossa, mikä mahdollistaa tulevien haasteiden kohtaamisen, tuleva kunnanjohtaja pohtii.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 11 hakijaa, joista viisi haastateltiin. Isokyrö valitsi seuraajan kuntaa vuodesta 1989 johtaneelle Eino Toivolalle, joka jättää tehtävänsä joulukuun alussa.          

Isokyrö on noin 4700 asukkaan kunta Pohjanmaalla. Kuntakeskuksesta on matkaa Seinäjoen ja Vaasan kaupunkeihin 40 kilometriä.

Juttua muokattu 29.9. 2017 klo 13.40: Lisätty Kankaanpään kommentit.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.