kuva: Jämsän kaupunki
Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen jätti tehtävänsä.

Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen on irtisanoutunut 25. huhtikuuta 2019. Hänen eronsa kaupunginjohtajan virasta astuu voimaan 13. elokuuta.

Salminen jää virkavapaalle, eikä hänellä ei työvelvoitetta. Kaupunki maksaa Salmiselle johtajasopimuksen mukaisen erokorvauksen, joka on seitsemän kuukauden palkkaa vastaava määrä.

Uuden kaupunginjohtajan rekrytointiprosessi käynnistyy kaupunginhallituksen hyväksyttyä Salmisen eroilmoituksen. Kaupunginhallitus nimeää edustajat valintatyöryhmään sekä väliaikaisen viranhoitajan kokouksessaan 6. toukokuuta 2019.

Salminen valittiin Jämsän kaupunginjohtajaksi syyskuussa 2010. Sitä ennen hän toimi Lopen kunnanjohtajana.

– Olen todennut 18.4. valtuustoryhmien puheenjohtaja Jorma Potille, että valtuuston päätös elinvoimatoimialaosion palauttamisesta uudelleen valmisteluun näyttää aiheuttavan kaupunginjohtajan näkemyksen ja eri ryhmien moninaisten näkemysten välillä niin suuren ristiriidan, että kaupunginjohtajana joutuisin todennäköisesti jättämään asiasta myöhemmin eriävän mielipiteen. Tämä ei olisi jatkotyöskentelyn kannalta hedelmällisin lähtökohta viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välillä. Esitin kaupunkijohtajan johtajasopimuksen mukaisesti, että irtisanoutuisin kaupunginjohtajan virasta, Salminen kommentoi eroaan Jämsän kaupungin tiedotteessa.

Salminen esitti viime vuonna valmistuneen organisaatioselvityksen perusteella uuden elinvoimatoimialan perustamista kaupungin organisaatioon. Muutoksessa tekninen lautakunta ja ympäristölautakunta olisi lakkautettu ja niiden tilalle olisi perustettu elinvoimalautakunta. Elinvoimatoimialaan olisi yhdistetty muun muassa Jämsän Jätehuolto ja Jämsän Vesi -liikelaitokset. Jämsän valtuusto palautti toimialan perustamisen uuteen valmisteluun kokouksessaan 17. huhtikuuta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Piritta Rantanen, sd., toteaa kaupunginjohtajan eron olleen Salmisen oma valinta.

– Salminen teki asiassa henkilökohtaisen ratkaisunsa. Kaupunki suuntaa nyt katseen tulevaisuuteen ja uusiin mahdollisuuksiin, Rantanen sanoo.

Juttua muokattu klo 21.55: Korjattu Ilkka Salmisen aloittamisvuosi Jämsässä.