Jan D. Oker-Blom aloittaa Fiskarsin palveluksessa maaliskuun alussa. (Kuva: Fiskars Group)

Loviisan kaupunginjohtajan virasta irtisanoutunut Jan D. Oker-Blom siirtyy maaliskuun alusta alkaen Fiskars-konsernin palvelukseen. Oker-Blom on työskennellyt Loviisan kaupunginjohtajana vuodesta 2017.

Fiskarsin tiedotteen mukaan Oker-Blomin tehtävänä on yhtiön yhteiskuntasuhteiden vahvistaminen ja vuonna 1649 perustetun Fiskarsin ruukin kehittäminen. Ruukkia aiotaan kehittää asuinpaikkakuntana ja ympärivuotisena matkailukohteena.

– Hän tuo mukanaan laajan ymmärryksen erilaisista yhteiskunnallisista toimijoista ja omaa hyvät verkostot näiden kanssa toimimiseen. Hänen roolinsa on omalta osaltaan kehittää tärkeitä yhteiskuntasuhteitamme myös Fiskarsin ruukin ulkopuolella, Fiskars-konsernin toimitusjohtaja Nathalie Ahlström sanoo tiedotteessa.

Oker-Blom kertoo urapolkunsa punaisena lankana olleen yhteiskunnallisen toiminnan yhdistäminen luovaan talouteen eli luovasta osaamisesta ja luovista aloista syntyvään liiketoimintaan.

– Koen, että Fiskarsin ruukki on historiansa, ympäristönsä ja sijaintinsa puolesta ainutlaatuinen kokonaisuus. Se on piiloteltu helmi, joka ansaitsee tulla löydetyksi myös kansainvälisesti, hän sanoo.

Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom on irtisanoutunut – siirtyy elinkeinoelämän palvelukseen | Kuntalehti

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä