Jan Vapaavuoren kausi pormestarina päättyy heinäkuun lopussa. Elokuussa hän aloittaa konsulttiyhtiö Miltton Groupin vanhempana neuvonantajana ja kiinteistösijoittaja NREP:n kaupunginkehityksen asiantuntijana.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori aloittaa elokuun alussa konsulttiyhtiö Miltton Groupin hallituksen jäsenenä sekä osa-aikaisena vanhempana neuvonantajana. Vapaavuoren pormestarikausi päättyy heinäkuun lopussa.

Vapaavuori käynnistää Milttonilla uutta urbanisaation vaikutuksiin paneutuvaa kansainvälistä liiketoimintaa.

– Teknologinen kehitys kiihtyy ja ennen kaikkea skaalautuu kaupungeissa. Työn murros ja muut maailmaa eniten muokkaavat uudet ilmiöt konkretisoituvat kaupungeissa. Ratkaisut suurimpiin globaaleihin haasteisiin innovoidaan ja toimeenpannaan kaupungeissa. Urbaanin ympäristön vaikutukset kantavat lähes kaikkialle tehden urbanisaatiosta keskeisen viitekehyksen ja selittäjän muille megatrendeille, Vapaavuori sanoo Milttonin tiedotteessa.

Viime viikolla uutisoitiin, että Vapaavuori aloittaa elokuun lopussa tanskalaisen kiinteistösijoittajan NREP:n osa-aikaisena kaupunginkehityksen asiantuntijana. Vapaavuori kertoi tuolloin, että hänelle on avautumassa myös muita kaupunkikehitykseen liittyviä tehtäviä.

Myös Helsingin kaupungin yhteysjohtajana työskentelevä Sanna-Mari Jäntti siirtyy Milttonin palvelukseen. Jäntti johtaa Milttonilla urban affairs -liiketoimintaa. Jäntti on aiemmin toiminut muun muassa World Design Capital 2012 -hankkeen yhteysjohtajana, Miltton Networksin vanhempana neuvonantajana ja johtanut Guggenheim Helsinki -hanketta Suomessa. Helsingin kaupungilla Jäntti on vastannut muun muassa strategisista hankkeista, kansainvälisyyskehityksestä sekä toiminut kaupungin johtoryhmän sihteerinä.