Jari Koskinen kertoi Kuntalehden haastattelussa lokakuussa 2018 keskittyvänsä entistä enemmän metsänhoitoon kotitilallaan Hauholla. (kuva: Liisa Takala)

Kuntaliiton toimitusjohtajana työskennellyt ja kahdesti maa- ja metsätalousministerinä toiminut Jari Koskinen asettuu ehdolle Hämeenlinnan kuntavaaleissa. Kokoomus nimesi Hämeenlinnaan sunnuntaina 12 uutta ehdokasta, ja Koskinen on yksi heistä.

Koskinen valittiin Kuntaliiton toimitusjohtajaksi elokuussa 2015. Hän ilmoitti elokuussa 2018 jättävänsä tehtävän kesken seitsenvuotiskauden. Lokakuussa 2018 hän kertoi Kuntalehden haastattelussa aikovansa keskittyä entistä enemmän metsänhoitoon kotitilallaan Hauholla.

Koskinen on toiminut kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1996–2009 ja noin neljä vuotta maa- ja metsätalousministerinä kahdessa eri hallituksessa. Koskinen on ollut Hauhon kunnanvaltuutettuna 28 vuotta ja kuntaliitoksen jälkeen runsaat kolme vuotta Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettuna. Hämeen maakuntaliiton hallituksen ja valtuuston puheenjohtajana hän on toiminut noin 10 vuotta.

Kokoomus on nimennyt Hämeenlinnaan tähän mennessä jo 61 ehdokasta. Täysi ehdokaslista Hämeenlinnassa on 76 ehdokasta.