Jari Tuononen siirtyy Polvijärveltä Kontiolahdelle. (kuva: Polvijärven kunta)

Polvijärven kunnanjohtaja Jari Tuononen siirtyy naapurikunta Kontiolahden palvelukseen. Kontiolahden valtuusto valitsi Tuonosen maanantaina yksimielisesti uudeksi kunnanjohtajaksi.

– Yksimielinen päätös kertoo mielestäni myös siitä, että odotukset uutta kunnanjohtajaa kohtaan ovat kovat. Niin ne saavat ollakin, Tuononen sanoi valintansa jälkeen valtuutetuille.

– Onnistumisen avaimia ovat avoimuus, vuorovaikutteisuus sekä keskusteleva ja kuunteleva ilmapiiri. Näiden suhteen Kontiolahdella ei näytä yhtään hullummalta.

Kontiolahti on Tuonoselle tuttu kunta, sillä hän asuu perheineen Kontiolahdella. Tuononen on työskennellyt Polvijärven kunnanjohtajana vuodesta 2017 ja sitä ennen muun muassa Tuusniemen hallintojohtajana ja vs. kunnanjohtajana, Kiteen talous- ja hallintojohtajana ja Liperin hallinto- ja talouspäällikkönä.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 11 hakijaa, joista 6 haastateltiin ja 3 lähetettiin soveltuvuusarvioon. Virka tuli tavoiteltavaksi, kun Jere Penttilä valittiin Riihimäen kaupunginjohtajaksi.